Motor & aandrijving: Foutcode 0102 ingangssignaal (nieuwe!) luchtmassameter of gasklep te laag op 3.2 V6 motor 250PK

Mijn TT geeft enige tijd een motormanagementstoringslampje weer in het dashboard. Recent heb ik de auto een beurt laten geven, naast de motorolie ook die van de DSG en Haldex laten vernieuwen, nieuwe (erg dure…) bougies erin etc. Ik tank de auto altijd in Duitsland met Aral Super plus met 102 octaangehalte maar desondanks sprong het lampje toch weer aan.

Vervolgens is er een nieuwe luchtmassameter op gezet, lampje gereset maar desondanks na zo’n 50 kilometer opnieuw het lampje aan. De auto heeft pas 74.000 km erop zitten en wordt alleen in de zomer gebruikt. Eerder ging het lampje vanzelf ook weer uit, dus ik dacht aan een slechte verbranding door verouderde bougies of vervuiling door verkeerde benzine (de auto heb ik 2 jaar terug uit Duitsland geïmporteerd; wellicht E10 allergie…?).

ik heb op een Duits forum wel gelezen dat vaak de oorzaak niet in de luchtmassameter gezocht moet worden maar bijvoorbeeld; slecht massacontact motorblok, het wisselen van de lambda sondes, contacten of bedrading LMM of gasklep vernieuwen, distributieketting zorgt voor verkeerde afstelling van het ontstekingstijdstip of vervangen van de lambda sondes.

De auto loopt verder uitstekend, en merk niets van vermogensverschil, maar in alle eerlijkheid merk je dat bij 250 pk volgens mij ook niet snel. Iemand enig idee of bovenstaande oorzaken het probleem kunnen verhelpen?? Ik heb op het forum de 17 berichten van dezelfde foutcode doorgelezen maar zie niet direct de oplossing daarbij staan.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *